Як вибрати свинне м’ясо

При виборі свинного м’яса необхідно враховувати кілька простих правил:

• Колір м’яса повинен бути природним, рівномірним. Поверхня м’яса - глянцевою. Слизька поверхня м’яса - ознака несвіжості. Особливу увагу при виборі м’яса слід звертати на те, який вигляд на зрізі. Якісну свинину можна впізнати за рожевим кольором.

• Відтінок жирових прошарків має бути світло-жовтим. Яскраво-жовті або темно-жовті жирові прошарки - ознака неякісного м’яса.

• Запах м’яса повинен бути приємним і свіжим, без різких і ріжучих нюх ноток.

• Консистенція якісного м’яса - щільна, еластична. Щоб перевірити свіжість м’яса, досить усього лиш натиснути на нього пальцем. Якщо вм’ятина, що утворилася при натисканні, відразу ж зникне, м’ясо свіже, якщо залишиться, від покупки такого м’яса слід відмовитися.

• Охолоджене м’ясо краще. Його смакові якості вищі, ніж у парного або замороженого м’яса.

Крім загальних правил, якими слід керуватися при виборі свинного м’яса, необхідно також враховувати особливості різних видів м’яса.

Частини туші:

лопатка грнудинка шия корейка окіст (стегно) вирізка ошийок

Теплова обробка:

Частини туші

Теплова обробка

Лопатка

для смаженення, шпигування, тушковання, варіння

Грудинка

для смаженення, шпигування, варіння, фарширування

Шия

для смаженення, шпигування, тушковання, варіння 

Корейка

для смаженення, шпигування, варіння 

Окіст (стегно)

для смаженення, шпигування, варіння 

Вирізка

для смаженення, шпигування, варіння 

Вдалого вам вибору!ygu

Більше порад...




каталог сайтів