Запіканка картопляна з куркою
Вам знадобиться:
картопля | 8 шт. |
куряча грудка (філе) | 1 шт. |
бекон (буженина) | 120-150 г |
цибуля зелена | 1 пучок |
часник | 3-4 зубки |
сир твердий | 100 г |
масло вершкове | 50 г |
приправа для курки | 2 ст. л. |
прованські трави | |
сіль | |
перець чорний мелений |
Приготування:
1. Курячу грудку нарізати брусочками, ретельно перемішати з приправою для курки.
2. Обсмажити м′ясо на сковороді близько 5 хв.
3. Бекон порізати на дрібні кубики, обсмажити на сковороді 2-3 хвилини. Додати дрібно нарізану зелену цибулю та часник, готувати ще кілька хвилин.
4. Заздалегідь відварену картоплю нарізати скибочками близько 0,5 см. Половину картоплі викласти на дно форми для запікання (попередньо змащену вершковим маслом), посолити, поперчити та посипати прованськими травами.
5. Зверху викласти приготовану курячу грудку та шар обсмаженого бекону з цибулею і часником.
6. Останнім шаром викласти другу половину картоплі, приправити сіллю, перцем та травами, зверху порізати невеликі кубики вершкового масла.
7. Запікати при 200°С протягом 30 хв., після чого посипати тонким шаром тертого сиру та запікати ще кілька хвилин до золотистої скоринки.
Смачного!