Піца з тонкою основою


Піца, безумовно, найвідоміше блюдо в усьому світі. Тільки іноді її так видозмінюють, що складно зрозуміти - перед вами піца чи пиріг? Тонка хрустка основа з мінімальною кількістю начинки представляє собою традиційно італійську піцу.
Вам знадобиться:
борошно | 1 скл. |
дріжджі сухі | 1 ч. л. |
сіль | 0,5 ч. л. |
вода | 0,5 скл. |
олія оливкова | 1 ст. л. |
сир моцарелла | 200-250 г |
соус для піци | |
орегано сушений |
Приготування:
1. Змішати в глибокій посудині просіяне борошно, дріжджі та сіль.
2. В стакані з′єднати теплу воду та оливкову олію. Потрохи вливати до сухих компонентів, замішуючи однорідне тісто в шар, поки воно не перестане липнути до рук.

3. Готове тісто змастити зверху олією. Накрити посудину з тістом плівкою або полотенцем і поставити в тепле місце на 30-40 хв. (тісто має збільшитися вдвічі).
4. Приготувати соус для піци.
5. Ще раз місити тісто 1-2 хв., розкатати круглої форми діаметром 30-35 см і викласти на протвінь або форму для піци.
6. Основу змастити приготованим соусом для піци, посипати сушеним орегано. Викласти натертий сир (або скибочки сиру) і наповнити начинкою на свій смак, важливо не перестаратися з кількістю начинки, щоб тісто не порвалося.

7. Випікати в максимально розігрітій духовці 10-12 хв. Готову піцу розрізати на порції та приправити спеціями.

Смачного!

Схожі рецепти:

Ще немає схожих рецептів.
