Глінтвейн
Глінтвейн - вино з прянощами (спеціями), підігріте до певної температури. Цей напій просто незамінний в холодну пору. Він має яскраво-виражений смак і прекрасні лікувально-профілактичні властивості. Класичний глінтвейн п′ють повільно, щоб скуштувати всю повноту смаку і оцінити його неповторний аромат. З чашечкою гарячого глінтвейну навіть холодні місяці року можуть мати свій шарм.
Вам знадобиться:
вино червоне сухе (солодке або напівсолодке) | 750 мл |
апельсин | 1 шт. |
лимон | 0,5 шт. |
гвоздика | 6 бутончиків |
кориця мелена | 1 ч. л. або 1 паличка |
горіх мускатний мелений | 1/4 ч. л. |
мед | 1-2 ст. л. |
цукор ванільний | 1-2 ч. л. (залежно від типу вина) |
аніс | 1 зірочка |
Приготування:
1. Апельсин та лимон ретельно помити, нарізати скибочками товщиною 0,5-1 см.
2. Налити вино в каструлю, додати цитрусові, всі спеції, а також мед та цукор за смаком (залежно від сорту вина).
3. Прогрівати на слабкому вогні (при температурі до 70°С), періодично помішуючи, поки не зникне утворена біла піна. В жодному разі не кип′ятити. Дати настоятися під кришкою близько 40 хвилин (але за бажанням можна пити одразу ж після приготування).
4. Готовий глінтвейн пpоціджують чеpез металеве ситечко, наливають в чашки або стакани з товстим дном і додають шматочки фpуктів, які залишилися після приготування.
Смачного!
Схожі рецепти:
Ще немає схожих рецептів.