Борщ польський | рецепт з фотографіями

Борщ польський

| 115850 |
Борщ польський

Вам знадобиться:

ребра м′ясні 500 г
буряк 1 шт.
сметана 4 ст. л.
борошно 1 ст. л.
оцет 1 ст. л.
лист лавровий 2-3 шт.
перець духмяний 2-3 шт.
цукор 1 ч. л.
сіль
перець чорний мелений

Приготування:

1. Налити в каструлю 3 л холодної води, викласти підготовлені м′ясні ребра, варити бульйон близько 1 години.

2. Буряк (середнього розміру) натерти на крупній тертці або нарізати тонкою соломкою.

3. В каструлю з бульйоном додати буряк, лавровий лист та духмяний перець, варити до готовності буряка.

4. Приготувати заправку: в окремій посудині змішати борошно, кілька столових ложок холодної води (або молока) та сметану. Ретельно перемішати виделкою або вінчиком до однорідності та повільно вливати в каструлю, постійно помішуючи борщ. Для тих, хто любить більш вершковий смак, можна додати трохи більше сметани.

5. В кінці приготування додати сіль та перець за смаком, цукор та оцет (звичайний або яблучний, можна замінити соком лимона). Борщ повинен бути злегка кислим і трохи солодкий.

6. Довести борщ до кипіння та вимкнути через 1 хв. 

Виглядає красиво, якщо в глибоку тарілку налити гарячий борщ, викласти порцію відвареної картоплі (пюре або шматочками) з смаженою до золотистого кольору цибулею (можна з шкварками або беконом) та посипати зеленню. Часто польський борщ подають в горнятках, як питний, з половинкою вареного яйця.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:



каталог сайтів