Борщ польський
Вам знадобиться:
ребра м′ясні | 500 г |
буряк | 1 шт. |
сметана | 4 ст. л. |
борошно | 1 ст. л. |
оцет | 1 ст. л. |
лист лавровий | 2-3 шт. |
перець духмяний | 2-3 шт. |
цукор | 1 ч. л. |
сіль | |
перець чорний мелений |
Приготування:
1. Налити в каструлю 3 л холодної води, викласти підготовлені м′ясні ребра, варити бульйон близько 1 години.
2. Буряк (середнього розміру) натерти на крупній тертці або нарізати тонкою соломкою.
3. В каструлю з бульйоном додати буряк, лавровий лист та духмяний перець, варити до готовності буряка.
4. Приготувати заправку: в окремій посудині змішати борошно, кілька столових ложок холодної води (або молока) та сметану. Ретельно перемішати виделкою або вінчиком до однорідності та повільно вливати в каструлю, постійно помішуючи борщ. Для тих, хто любить більш вершковий смак, можна додати трохи більше сметани.
5. В кінці приготування додати сіль та перець за смаком, цукор та оцет (звичайний або яблучний, можна замінити соком лимона). Борщ повинен бути злегка кислим і трохи солодкий.
6. Довести борщ до кипіння та вимкнути через 1 хв.
Виглядає красиво, якщо в глибоку тарілку налити гарячий борщ, викласти порцію відвареної картоплі (пюре або шматочками) з смаженою до золотистого кольору цибулею (можна з шкварками або беконом) та посипати зеленню. Часто польський борщ подають в горнятках, як питний, з половинкою вареного яйця.
Смачного!