Борщ український | рецепт з фотографіями

Борщ український

| 6463 |
Борщ український

Борщ! Блюдо, яке знають у всьому світі. Це не просто їжа, а символ і гордість українців. У різних регіонах України його готують по-різному. Але є основне правило - борщ повинен бути наваристим і густим, щоб «ложка в ньому стояла». Саме тому ви майже не зустрінете в українців виразу «налити борщу», тільки - насипати, тобто покласти.! Також дуже важливо, в якій саме каструлі ви готуєте борщ. Для того, щоб в бульйоні збереглася максимальна кількість вітамінів, і щоб він не перекипав, слід варити борщ в каструлі з товстим дном. І наостанок: найкращий борщ - учорашній, настояний. Але, підігріваючи його, не доводьте до кипіння, бо він втратить колір.

Вам знадобиться:

м′ясо (ребра свинні) 1кг
буряк (крупний) 1 шт.
цибуля ріпчаста 1-2 шт.
морква 1-2 шт.
картопля 4 шт.
капуста (вел.)  1/4 качана
квасоля 1 скл.
паста томатна 2 ст. л.
оцет 1-2 ст. л.
лист лавровий 3 шт.
цукор дрібка
сіль
перець чорний мелений
зелень

Приготування:

1. Свіжу квасолю промити, залити холодною водою і залишити на ніч. Наступного дня відварити до готовності (без додавання солі).

2. В 5-ти л каструлі зварити кістково-м′ясний бульйон (близько 1,5 год). Найкраще підійдуть свинні реберця, попередньо порублені та помиті.

3. Буряк нарізати тонкими кружечками, а потім соломкою. Моркву нарізати тонкими пластинками, і також соломкою.

4. На розігріту з олією сковороду викласти подрібнену цибулю та моркву, обсмажити на середньому вогні до м′якості, додати буряк, оцет та дрібку цукру, смажити до м′якості буряка, при необхідності додавши трохи олії. Потім додати томатну пасту та трохи води, тушкувати близько 20 хв. В сезон томатну пасту можна замінити подрібненими помідорами.

5. Капусту помити та дрібно нашаткувати.

6. Очищену та помиту картоплю нарізати брусочками і додати в бульйон, варити до готовності.

7. В каструлю викласти: засмажку із тушкованих овочів, купусту, квасолю, лавровий лист, сіль та перець за смаком. Якщо капуста твердих сортів, її слід додавати приблизно 5 хв. перед засмажкою. Довести борщ до кипіння, дати 5 хв. прокипіти, вкінці додати зелень, а також заправку, яку можна зробити з шматочка сала, кількох зубків часнику та подрібненої петрушки, перетерши всі інгредієнти в ступці до однорідної маси.

8. Готовий борщ подавати зі сметаною та зеленню.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:



каталог сайтів