Салат Цезар з куркою
![](images/line.jpg)
![Салат Цезар з куркою Салат Цезар з куркою](img_recipes/salat_cezar_z_kurkoyu/main.jpg)
Вам знадобиться:
салат ромен | 1 пучок |
сухарики (крутони) | |
курячі грудки | 2 шт. |
сир пармезан | 100 г |
соус цезар | |
Для сухариків (крутонів): | |
хліб пшеничний | 4-6 шматків |
олія оливкова | 2 ст. л. |
часник | 2 зубки |
сіль | |
італійські трави | |
Соус Цезар: | |
жовток яєчний (сирий) | 1 шт. |
часник | 1 зубок |
сік лимона | 1 ст. л. |
гірчиця діжонська | 1 ч. л. |
олія оливкова | 150 г |
анчоуси (філе) | 4 шт. |
соус вустерський | 1 ч. л. |
сир пармезан (натертий) | 2 ст. л. |
сіль | до смаку |
перець чорний мелений | до смаку |
Приготування:
Для соусу Цезар:
1. Перед приготуванням соусу потрібно дрібно порізати часник та анчоуси.
![](img_recipes/salat_cezar_z_kurkoyu/1.jpg)
2. В миску або мірний стакан викласти свіжовичавлений сік лимона, часник, анчоуси, гірчицю, яєчний жовток, соус Вустершир (можна замінити 1 ст. л. будь-якого винного оцту), сіль та перець. Збити масу за допомогою заглибного блендера до однорідності (при відсутності блендера можна скористатися звичайним вінчиком).
![](img_recipes/salat_cezar_z_kurkoyu/2.jpg)
3. Продовжуючи збивати соус, повільно вливати до нього оливкову олію (соус повинен бути схожий по консистенції на рідкий майонез). В кінці додати сир пармезан та збити кілька секунд, щоб все добре перемішалось. Якщо соус вийде занадто густим, можна додати 1-2 ч. л. води.
Для сухариків (крутонів):
1. Білий хліб або багет (5-6 шматків без скоринки) порізати на кубики близько 1 см.
2. Часник розчавити ножем та обсмажити на сковороді з оливковою олією 1-2 хв.
3. Видалити часник зі сковороди, викласти кубики хліба. Посолити та присипати спеціями. Обсмажити до золотистого кольору.
![](img_recipes/salat_cezar_z_kurkoyu/3.jpg)
4. Готові сухарики викласти на паперове полотенце або салфетку, дати охолонути.
Для салату Цезар:
1. Курячі грудки посолити та поперчити (можна попередньо замаринувати в будь-якому доступному маринаді). Викласти м′ясо на розігріту з олією сковороду та обсмажити по 4 хв. з кожної сторони.
![](img_recipes/salat_cezar_z_kurkoyu/4.jpg)
2. Розрізати готові курячі грудки на скибочки.
![](img_recipes/salat_cezar_z_kurkoyu/5.jpg)
3. Салат ромен, або будь-який доступний, розділити на листки та ретельно помити, викласти на полотенце (для повного висихання від залишків води).
![](img_recipes/salat_cezar_z_kurkoyu/6.jpg)
4. Порвати листки руками на невеликі шматки і викласти на порційну тарілку, попередньо натерту зубком часнику. Полити листя салату приготовленим соусом.
![](img_recipes/salat_cezar_z_kurkoyu/7.jpg)
5. Зверху викласти шматки курки, сухарики та посипати тертим пармезаном (або нарізаним тонкими скибочками). Подавати відразу ж з додатковим соусом на стороні. Також салат можна подавати в загальній великій посудині, перемішавши всі інгрідієнти.
![](img_recipes/salat_cezar_z_kurkoyu/8.jpg)
Салат Цезар - це безперечний король серед усіх салатів! Завдяки кухарю Цезарю Кардіні він став одним з найпопулярніших салатів у світі. Спробувавши його неповторний смак хоч раз, він назавжди залишиться одним з ваших найулюбленіших салатів.
Смачного!
![](images/line.jpg)
Схожі рецепти:
![](images/line.jpg)
![](images/line.jpg)