Цвіклі (буряк з хріном)
Пропонуємо традиційний буряк з хріном на Великодній стіл. Домашні пряні цвіклі ідеально підходять для холодних м′ясних страв, ковбас та варених яєць. Неймовірно прості у приготуванні. Готувати їх краще в одноразових рукавичках, щоб не зафарбувати руки.
Вам знадобиться:
буряк (вел.) | 3 шт. |
хрін (корінь) | 2 ст. л. |
сік лимонний або оцет | 1 ст. л. |
цукор | дрібка |
сіль | дрібка |
Приготування:
1. Вимити буряк, покласти в киплячу воду і варити до готовності на середньому вогні. Крім того, можна загорнути кожний буряк окремо у фольгу, запікати в духовці при 180-200°С приблизно 90 хвилин.
2. Охолодити і очистити буряк від шкіри. Натерти на дрібній тертці, лишній сік віддавити та злити.
3. Збризнути буряк лимонним соком або оцтом, додати тертий хрін, приправити за смаком сіллю і цукром.
4. Готові цвіклі, в закритій тарі, зберігати в холодильнику близько тижня.
Смачного!
Схожі рецепти:
Ще немає схожих рецептів.