Цвіклі (буряк з хріном) | рецепт з фотографіями

Цвіклі (буряк з хріном)

| 86886 |
Цвіклі (буряк з хріном)

Пропонуємо традиційний буряк з хріном на Великодній стіл.  Домашні пряні цвіклі ідеально підходять для холодних м′ясних страв, ковбас та варених яєць. Неймовірно прості у приготуванні. Готувати їх краще в одноразових рукавичках, щоб не зафарбувати руки.

Вам знадобиться:

буряк (вел.) 3 шт.
хрін (корінь) 2 ст. л.
сік лимонний або оцет 1 ст. л.
цукор дрібка
сіль дрібка

Приготування:

1. Вимити буряк, покласти в киплячу воду і варити до готовності на середньому вогні. Крім того, можна загорнути кожний буряк окремо у фольгу, запікати в духовці при 180-200°С приблизно 90 хвилин.

2. Охолодити і очистити буряк від шкіри. Натерти на дрібній тертці, лишній сік віддавити та злити. 

3. Збризнути буряк лимонним соком або оцтом, додати тертий хрін, приправити за смаком сіллю і цукром.

4. Готові цвіклі, в закритій тарі, зберігати в холодильнику близько тижня.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:

    Ще немає схожих рецептів.



каталог сайтів