Різотто з баклажанами

Вам знадобиться:
| рис для різотто | 1-1,5 ст. |
| баклажани | 1 шт. |
| цибуля ріпчата | 1 шт. |
| часник | 2 зубки |
| селера | 1 стебло |
| сир пармезан | 100 г |
| бульйон овочевий | 1 л |
| масло вершкове | 2 ст. л. |
| олія оливкова | |
| петрушка | 3 ст. л. |
| сіль | |
| перець чорний мелений |
Приготування:
1. Баклажани помити та позрізати на шматки товщиною близько 2 см. Для того, щоб позбутися гіркого смаку, можна посипати нарізані баклажани сіллю і дати постояти в друшляку близько 15 хв., промити під струєю води та обушити паперовим рушником.
2. Підготовлені баклажани викласти в сковороду, додати оливкову олію і тушкувати на слабкому вогні близько 15 хвилин до мякості.

3. Під час тушкування баклажан, готуємо різотто. В сковороді розтопити половину вершкового масла з двома столовими ложками оливкової олії, додати нарізані цибулю, часник та селеру, смажити протягом декількох хвилин до мякості цибулі.

4. Додати рис і помішувати протягом 2 хвилин. Влити кохлю бульйону в сковороду і чекати, поки рис не вбере бульйон, повторити цей крок, поки рис не приготується аль денте.

5. Перед останньою кохлею бульйону викласти в різотто баклажани і зачекати поки рис не вбере бульйон. Вимкнути вогонь, додати до приготованого блюда натертий пармезан та шматочок вершкового масла. Добре перемішати всі інгредієнти і залишити різотто протягом двох хвилин під кришкою, щоб інгредієнти наповнилися ароматом.
6. Перед подачею на стіл посипати страву зеленню петрушки та тертим пармезаном.

Смачного!
Схожі рецепти:
Ще немає схожих рецептів.



126556 
