Запечений лосось з м′ятно-фісташковим соусом

Цей чудовий рецепт приготування лосося перетворює його в елегантну основу до других страв. Оригінальний, простий і не менш смачний, він прекрасно поєднується з соусом їз фісташок та ароматної зелені. Вихід: 6-8 порцій.
Вам знадобиться:
| лосось (філе) | 2 шт. |
| фісташки (несолені) | 100 г |
| петрушка | 1 пучок |
| м′ята | 1 пучок |
| часник | 1-2 зубки |
| олія оливкова | 100 мл |
| лимон | 1 шт. |
| сіль | |
| перець чорний мелений |
Приготування:
1. Очищене від шкіри філе лосося промити і нарізати тонкими смужками. Чим холодніше філе, тим легше його нарізати, тому попередньо рибу можна залишити в морозилці на кілька хвилин.
2. Сформувати зі смужок лосося «троянди», які складаються з двох шматочків нарізаного філе. Для цього потрібно першу смужку згорнути рулетиком, а другою обгорнути «бутон» так, щоб перекрити його кінець (за бажанням «троянди» можна зробити більшого розміру, обгортаючи «бутон» кількома смужками).
3. Викласти готові «троянди» у змащену олією форму для запікання, злегка збризнути лимонним соком та оливковою олією, посолити і поперчити. Запікати при 200°С протягом 12 хв.

4. Приготувати м′ятно-фісташковий соус.

5. Крупно нарізати зелень петрушки, листки м′яти та фісташки, викласти в глибоку посудину. Додати дрібно нарізаний зубок часнику, цедру одного лимона та сік половини лимона. Заправити оливковою олією, сіллю та перцем до смаку. Ретельно все перемішати та помістити на кілька годин в холодильник для наповнення соусу ароматом.

Смачного!
Схожі рецепти:



126018 


