Запечений лосось з м′ятно-фісташковим соусом
Цей чудовий рецепт приготування лосося перетворює його в елегантну основу до других страв. Оригінальний, простий і не менш смачний, він прекрасно поєднується з соусом їз фісташок та ароматної зелені. Вихід: 6-8 порцій.
Вам знадобиться:
лосось (філе) | 2 шт. |
фісташки (несолені) | 100 г |
петрушка | 1 пучок |
м′ята | 1 пучок |
часник | 1-2 зубки |
олія оливкова | 100 мл |
лимон | 1 шт. |
сіль | |
перець чорний мелений |
Приготування:
1. Очищене від шкіри філе лосося промити і нарізати тонкими смужками. Чим холодніше філе, тим легше його нарізати, тому попередньо рибу можна залишити в морозилці на кілька хвилин.
2. Сформувати зі смужок лосося «троянди», які складаються з двох шматочків нарізаного філе. Для цього потрібно першу смужку згорнути рулетиком, а другою обгорнути «бутон» так, щоб перекрити його кінець (за бажанням «троянди» можна зробити більшого розміру, обгортаючи «бутон» кількома смужками).
3. Викласти готові «троянди» у змащену олією форму для запікання, злегка збризнути лимонним соком та оливковою олією, посолити і поперчити. Запікати при 200°С протягом 12 хв.
4. Приготувати м′ятно-фісташковий соус.
5. Крупно нарізати зелень петрушки, листки м′яти та фісташки, викласти в глибоку посудину. Додати дрібно нарізаний зубок часнику, цедру одного лимона та сік половини лимона. Заправити оливковою олією, сіллю та перцем до смаку. Ретельно все перемішати та помістити на кілька годин в холодильник для наповнення соусу ароматом.
Смачного!