Запечена скумбрія | рецепт з фотографіями

Запечена скумбрія

| 7120 |
Запечена скумбрія

Цього разу наш вибір припав на скумбрію. У більшості випадків, ми їмо її копченою, але свіжа риба, запечена або приготовлена на грилю, має неперевершений смак. Скумбрія також має гарну властивість при заморожуванні відтаювати без шкоди на консистенцію риби.

Вам знадобиться:

скумбрія (сер.) 1 шт.
цибуля ріпчаста (мал.) 1 шт.
часник 2 зубки
гірчиця зерниста 1 ст. л.
сир твердий 2-3 ст. л.
яйця 1 шт.
сухарі панірувальні 1 ст. л.
зелень петрушки пучок
цедра лимона 0,5 шт.
сік лимона
чебрець (гілочки)
сіль
перець білий мелений

Приготування:

1. Розділити скумбрію на філе - видалити хребет та кістки, посолити, поперчити і збризнути соком лимона, відкласти в сторону.

2. Для начинки, обсмажити нарізану маленьку цибулину і подрібнені зубки часника, дати охолонути. Змішати з дрібно натертим сиром, цедрою половини лимона, яйцем, гірчицею, сухарями та рубленою петрушкою. Повинна вийти не надто волога маса.

3. Готову начинку помістити на один шматок філе і накрити другим, під легким натиском.

4. Викласти у форму для запікання, змащену олією. Також покласти шматочки лимона, гілочки чебрецю та петрушки.

5. Випікати при температурі 180°С протягом 20-30 хвилин, в залежності від розміру риби.

6. Перед подачею на стіл, нарізати поперек на скибочки.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:

каталог сайтів