Запечений лосось з м′ятно-фісташковим соусом | рецепт з фотографіями

Запечений лосось з м′ятно-фісташковим соусом

| 4176 |
Запечений лосось з м′ятно-фісташковим соусом

Цей чудовий рецепт приготування лосося перетворює його в елегантну основу до других страв. Оригінальний, простий і не менш смачний, він прекрасно поєднується з соусом їз фісташок та ароматної зелені. Вихід: 6-8 порцій.

Вам знадобиться:

лосось (філе) 2 шт.
фісташки (несолені) 100 г
петрушка 1 пучок
м′ята 1 пучок 
часник 1-2 зубки
олія оливкова 100 мл
лимон 1 шт.
сіль
перець чорний мелений

Приготування:

1. Очищене від шкіри філе лосося промити і нарізати тонкими смужками. Чим холодніше філе, тим легше його нарізати, тому попередньо рибу можна залишити в морозилці на кілька хвилин.

2. Сформувати зі смужок лосося «троянди», які складаються з двох шматочків нарізаного філе. Для цього потрібно першу смужку згорнути рулетиком, а другою обгорнути «бутон» так, щоб перекрити його кінець (за бажанням «троянди» можна зробити більшого розміру, обгортаючи «бутон» кількома смужками).

3. Викласти готові «троянди» у змащену олією форму для запікання, злегка збризнути лимонним соком та оливковою олією, посолити і поперчити. Запікати при 200°С протягом 12 хв.

4. Приготувати м′ятно-фісташковий соус.

5. Крупно нарізати зелень петрушки, листки м′яти та фісташки, викласти в глибоку посудину. Додати дрібно нарізаний зубок часнику, цедру одного лимона та сік половини лимона. Заправити оливковою олією, сіллю та перцем до смаку. Ретельно все перемішати та помістити на кілька годин в холодильник для наповнення соусу ароматом.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:



каталог сайтів