Різотто з баклажанами | рецепт з фотографіями

Різотто з баклажанами

| 2555 |
Різотто з баклажанами

 

Вам знадобиться:

рис для різотто 1-1,5 ст.
баклажани 1 шт.
цибуля ріпчата 1 шт.
часник 2 зубки
селера 1 стебло
сир пармезан 100 г
бульйон овочевий 1 л
масло вершкове 2 ст. л.
олія оливкова
петрушка 3 ст. л.
сіль
перець чорний мелений

Приготування:

1. Баклажани помити та позрізати на шматки товщиною близько 2 см. Для того, щоб позбутися гіркого смаку, можна посипати нарізані баклажани сіллю і дати постояти в друшляку близько 15 хв., промити під струєю води та обушити паперовим рушником.

2. Підготовлені баклажани викласти в сковороду, додати оливкову олію і тушкувати на слабкому вогні близько 15 хвилин до мякості.

3. Під час тушкування баклажан, готуємо різотто. В сковороді розтопити половину вершкового масла з двома столовими ложками оливкової олії, додати нарізані цибулю, часник та селеру, смажити протягом декількох хвилин до мякості цибулі.

4. Додати рис і помішувати протягом 2 хвилин. Влити кохлю бульйону в сковороду і чекати, поки рис не вбере бульйон, повторити цей крок, поки рис не приготується аль денте.

5. Перед останньою кохлею бульйону викласти в різотто баклажани і зачекати поки рис не вбере бульйон. Вимкнути вогонь, додати до приготованого блюда натертий пармезан та шматочок вершкового масла. Добре перемішати всі інгредієнти і залишити різотто протягом двох хвилин під кришкою, щоб інгредієнти наповнилися ароматом.

6. Перед подачею на стіл посипати страву зеленню петрушки та тертим пармезаном.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:

    Ще немає схожих рецептів.

каталог сайтів