Різотто з баклажанами
Вам знадобиться:
рис для різотто | 1-1,5 ст. |
баклажани | 1 шт. |
цибуля ріпчата | 1 шт. |
часник | 2 зубки |
селера | 1 стебло |
сир пармезан | 100 г |
бульйон овочевий | 1 л |
масло вершкове | 2 ст. л. |
олія оливкова | |
петрушка | 3 ст. л. |
сіль | |
перець чорний мелений |
Приготування:
1. Баклажани помити та позрізати на шматки товщиною близько 2 см. Для того, щоб позбутися гіркого смаку, можна посипати нарізані баклажани сіллю і дати постояти в друшляку близько 15 хв., промити під струєю води та обушити паперовим рушником.
2. Підготовлені баклажани викласти в сковороду, додати оливкову олію і тушкувати на слабкому вогні близько 15 хвилин до мякості.
3. Під час тушкування баклажан, готуємо різотто. В сковороді розтопити половину вершкового масла з двома столовими ложками оливкової олії, додати нарізані цибулю, часник та селеру, смажити протягом декількох хвилин до мякості цибулі.
4. Додати рис і помішувати протягом 2 хвилин. Влити кохлю бульйону в сковороду і чекати, поки рис не вбере бульйон, повторити цей крок, поки рис не приготується аль денте.
5. Перед останньою кохлею бульйону викласти в різотто баклажани і зачекати поки рис не вбере бульйон. Вимкнути вогонь, додати до приготованого блюда натертий пармезан та шматочок вершкового масла. Добре перемішати всі інгредієнти і залишити різотто протягом двох хвилин під кришкою, щоб інгредієнти наповнилися ароматом.
6. Перед подачею на стіл посипати страву зеленню петрушки та тертим пармезаном.
Смачного!
Схожі рецепти:
Ще немає схожих рецептів.