Печиво сметанне


Надзвичайно ніжне печиво, яке тане в роті! Своєю маслянистою текстурою дуже схоже на французьку випічку. Крім того, рецепт настільки простий, що навіть новачок справитися без лишніх зусиль.
Вам знадобиться:
борошно | 280 г |
масло вершкове (маргарин) | 250 г |
сметана | 5 ст. л. |
яйце | 1 шт. |
цукор |
Приготування:
1. В глибокій посуді змішати борошно, розм′якшене вершкове масло, яєчний жовток і сметану, замісити тісто. Злегка підсипати борошном зі всіх боків, оскільки тісто виходить липке.
2. Розкачати тісто в пласт товщиною 0,5 см. Вирізати печиво різної форми.

3. Викласти на деко з пергаментом або змащене маслом (маргарином). Незадовго до випікання, змастити збитим білком, посипати цукром, злегка притискаючи цукор до печива. Також для посипки можна використовувати подрібнені мигдальні пластівці, корицю та інші інгредієнти.
4. Випікати близько 17-20 хвилин, при температурі 175°С, до золотистого кольору. Дати охолонути.


Смачного!

Схожі рецепти:

