Бабка шоколадна з фісташками | рецепт з фотографіями

Бабка шоколадна з фісташками

| 3182 |
Бабка шоколадна з фісташками

Пишна бабка з вологою текстурою та насиченим шоколадним смаком в поєднанні з солоними фісташками. Ідеальне рішення для святкового столу. Залишається свіжою протягом декількох днів. Справжнє задоволення подарує шматок такого кексу з чашечкою ароматної кави.

Вам знадобиться:

масло вершкове 150 г
цукор 1 скл.
цукор ванільний 1 пакетик
яйця 3 шт.
шоколад темний 100 г
борошно 1 1/3 скл.
розпушувач 1 ч. л. 
какао-порошок 4 ст. л.
молоко 1/3 скл.
фісташки жменя
для шоколадної глазурі:
шоколад темний 100 г
масло вершкове 2 ст. л.

Приготування:

1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Борошно, какао-порошок, розпушувач змішати та просіяти.

2. Розтерти розм′якшене вершкове масло з цукром і ванільним цукром до пишності. По одному додавати яйця, постійно збиваючи масу міксером.

3. Темний шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, охолодити до кімнатної температури. Ретельно ввести його, на середній швидкості, в масу.

4. В тісто додавати частинами борошно поперемінно з невеликою кількістю молока, змішуючи всі компоненти міксером на малих оборотах. В кінці, за бажанням, можна додати подрібнені фісташки.

5. Тісто викласти у форму, змащену жиром і посипану борошном. Випікати при 180°С, протягом 50-60 хвилин. Через 30 хв. почати контролювати час приготування, який може змінюватись в залежності від властивостей духовки та форми для випікання.

6. Шоколад та вершкове масло розтопити на водяній бані. Готову бабку остудити, полити шоколадною глазур′ю і посипати рубленими фісташками.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:



каталог сайтів