Огірки малосольні | рецепт з фотографіями

Огірки малосольні

| 1300 |
Огірки малосольні

Кожному знайомий смак і неповторний аромат малосольних огірочків. Підготовка дуже легка, достатньо купити огірки та спеції для засолювання (хрін, часник, кріп), а потім, насправді, все готується дуже просто та швидко. І нам залишається тільки дочекатися моменту, щоб насолоджуватися прекрасним смаком.

Вам знадобиться:

огірки 1 кг
вода 1 л
сіль (кам′яна) 2 ст. л.
цукор 1 ч. л.
лист лавровий 2-3 шт.
перець духмяний 8 горошин
часник 1 головка
хрін (корінь та листя)
кріп (гілочки чи парасольки)

Приготування:

1. Огірки залити холодною водою і залишити на 2-3 години, після цього ретельно промити та обрізати кінці з двох сторін.

2. Корінь хрону та зубки часнику очистити, нарізати дрібними шматками. Кріп та листя хрону ретельно промити.

3. Приготувати розсіл: закип′ятити воду, розчинити цукор і сіль з розрахунку 2 ст. л. (без гірки) на 1 л води, додати спеції і злегка остудити.

4. Помістити огірки в банку, перекладаючи кропом, часником і хріном. За бажанням можна додати листя смородини та вишні. Залити огірки розсолом так, щоб вони були повністю ним покриті.

4. Банки прикрити кришками і залишити огірки при кімнатній температурі на 1-2 дні, залежно від того, як сильно ви хочете їх засолити.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:

    Ще немає схожих рецептів.

каталог сайтів