Огірки малосольні
Кожному знайомий смак і неповторний аромат малосольних огірочків. Підготовка дуже легка, достатньо купити огірки та спеції для засолювання (хрін, часник, кріп), а потім, насправді, все готується дуже просто та швидко. І нам залишається тільки дочекатися моменту, щоб насолоджуватися прекрасним смаком.
Вам знадобиться:
огірки | 1 кг |
вода | 1 л |
сіль (кам′яна) | 2 ст. л. |
цукор | 1 ч. л. |
лист лавровий | 2-3 шт. |
перець духмяний | 8 горошин |
часник | 1 головка |
хрін (корінь та листя) | |
кріп (гілочки чи парасольки) |
Приготування:
1. Огірки залити холодною водою і залишити на 2-3 години, після цього ретельно промити та обрізати кінці з двох сторін.
2. Корінь хрону та зубки часнику очистити, нарізати дрібними шматками. Кріп та листя хрону ретельно промити.
3. Приготувати розсіл: закип′ятити воду, розчинити цукор і сіль з розрахунку 2 ст. л. (без гірки) на 1 л води, додати спеції і злегка остудити.
4. Помістити огірки в банку, перекладаючи кропом, часником і хріном. За бажанням можна додати листя смородини та вишні. Залити огірки розсолом так, щоб вони були повністю ним покриті.
4. Банки прикрити кришками і залишити огірки при кімнатній температурі на 1-2 дні, залежно від того, як сильно ви хочете їх засолити.
Смачного!
Схожі рецепти:
Ще немає схожих рецептів.