Чушка бюрек
Чушка бюрек - це національне болгарське блюдо, яке так і перекладається: перець, фарширований сиром, точніше, овечою бринзою. В цьому блюді вражає хрустка скоринка, під якою ховається ніжна і ароматна сирна начинка. Особливо смачним виходить з подовгастого червоного болгарського перцю.
Вам знадобиться:
перець болгарський | 6 шт. |
бринза | 250 г |
зелень петрушки | |
яйця | 3 шт. |
сухарі панірувальні | |
борошно | |
перець чорний мелений |
Приготування:
1. Болгарські перці викласти у форму для запікання. Помістити у духовку, попередньо розігріту до 200° С, запікати близько 20 хвилин, поки не з′являться чорні підпалини. За цей час їх потрібно кілька разів перевернути, щоб шкірка здулася з усіх боків. Перед початком запікання перці можна злегка змастити олією - буде легше позбавлятися від шкірки. Печені перці викласти в поліетиленовий пакет і щільно закрити його на кілька хвилин.
2. Бринзу натерти на крупній тертці або розім′яти виделкою, зелень подрібнити. Змішати бринзу, зелень, чорний перець і 1 яйце. Іноді в начинку додають нарізану дрібними кубиками 1 помідору (без насіння) та подрібнений часник.
3. У перців відрізати хвостики, видалити насіння і очистити від шкірки. Заповнити начинкою, досить щільно, і злегка придавити їх, щоб надати плоску форму.
4. Насипати в одну тарілку борошно, в іншу - панірувальні сухарі, в мисочці злегка збити виделкою яйця. На сковороді розігріти олію. Перець обваляти у борошні, занурити в яйце, обваляти в сухарях. Обсмажити близько 5 хвилин з кожного боку.
Блюдо смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді. Відмінно поєднується зі сметаною або йогуртом.
Смачного!
Схожі рецепти:
Ще немає схожих рецептів.