Глінтвейн | рецепт з фотографіями

Глінтвейн

| 1736 |
Глінтвейн

Глінтвейн - вино з прянощами (спеціями), підігріте до певної температури. Цей напій просто незамінний в холодну пору. Він має яскраво-виражений смак і прекрасні лікувально-профілактичні властивості. Класичний глінтвейн п′ють повільно, щоб скуштувати всю повноту смаку і оцінити його неповторний аромат. З чашечкою гарячого глінтвейну навіть холодні місяці року можуть мати свій шарм.

Вам знадобиться:

вино червоне сухе (солодке або напівсолодке) 750 мл
апельсин 1 шт.
лимон 0,5 шт.
гвоздика 6 бутончиків
кориця мелена 1 ч. л. або 1 паличка
горіх мускатний мелений 1/4 ч. л.
мед 1-2 ст. л.
цукор ванільний 1-2 ч. л. (залежно від типу вина)
аніс 1 зірочка

Приготування:

1. Апельсин та лимон ретельно помити, нарізати скибочками товщиною 0,5-1 см.

2. Налити вино в каструлю, додати цитрусові, всі спеції, а також мед та цукор за смаком (залежно від сорту вина).

3. Прогрівати на слабкому вогні (при температурі до 70°С), періодично помішуючи, поки не зникне утворена біла піна. В жодному разі не кип′ятити. Дати настоятися під кришкою близько 40 хвилин (але за бажанням можна пити одразу ж після приготування).

4. Готовий глінтвейн пpоціджують чеpез металеве ситечко, наливають в чашки або стакани з товстим дном і додають шматочки фpуктів, які залишилися після приготування.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:

    Ще немає схожих рецептів.

каталог сайтів