В’ялені помідори в олії
В′ялені помідори - прекрасний спосіб зберегти натуральний смак навіть взимку. Такі томати дуже смачно використовувати в піцах, салатах і бутербродах, а яєчня з в′яленими помідорами стає справжнім шедевром. Для в′ялення найкраще використовувати м′ясисті помідори середньої величини з мінімальним вмістом вологи. Усім відомі «сливки» - якраз те, що треба! Серединки від помідорів можна використати для приготування якого-небудь соусу, а олію з баночки, яка стане дуже ароматною, - для заправки салатів.
Вам знадобиться:
помідори | 1 кг |
олія рослинна (оливкова або соняшникова) | 200 мл |
часник | 3 зубки |
розмарин | 1 гілочка |
трави сухі | |
сіль морська | |
перець чорний мелений |
Приготування:
1. Помідори помити і розрізати на половинки. Ложечкою вийняти серединки з насінням та плодоніжками.
2. Деко або решітку застелити пергаментним папером і викласти помідори. Злегка посипати крупною сіллю, перцем та сухими травами. У кожну помідору капнути по краплі оливкової або іншої рослинної олії.
3. Поставити деко з помідорами в духовку, розігріту до 70-100°C. Сушити близько 5-8 год. Важливо простежити момент, коли томати дійшли до потрібного стану і не надто пересохли.
4. Готові помідори перекласти в невелику баночку. Кожен шар посипати пластинками часнику і додати кілька гілочок розмарину. Помідори залити рослинною олією (будь-якою, не обов′язково дорогою оливковою) так, щоб вона повністю їх покривала, закрити кришкою. Баночку з в′яленими помідорами можна зберігати в холодильнику всю зиму.
Смачного!
Схожі рецепти:
Ще немає схожих рецептів.