Салат Грецький

Вам знадобиться:
| огірок (великий) | 1 шт. |
| помідори | 3 шт. |
| перець болгарський (середній) | 1 шт. |
| цибуля червона | 0,5-1 шт. |
| маслини консервовані | 15-20 шт. |
| сир фета | 150 г |
| олія оливкова | 3 ст. л. |
| сік лимона | 1 ст. л. |
| часник | 1 зубок |
| орегано сушений | 1 ч. л. |
| цукор | дрібка |
| зелень свіжа | |
| сіль | |
| перець чорний мелений |
Приготування:
1. Огірок, помідори, болгарський перець та цибулю почистити та ретельно помити.

2. Помідори нарізати кубиками або дольками, огірок - тонкими кружечками або кубиками. Червону цибулю, можна замінити ріпчастою, нарізати тонкими кільцями або напівкільцями. Солодкий перець нарізати також кубиками, а маслини, якщо вони великого розміру - навпіл. Сир фета порізати на кубики приблизно 1х1 см. Зелень дрібно посікти.

3. Приготувати заправку для грецького салату. В невеликій посудині змішати оливкову олію, сік лимона ( замість соку можна додами 1 ст. л. винного оцту), сушений орегано, цукор, сіль та перець до смаку. Ретельно перемішати виделкою.

4. При бажанні до заправки можна додати подрібнений часник.

5. Викласти нарізані овочі та зелень в салатницю, додати заправку і акуратно все перемішати. Зверху викласти сир фета та посипати дрібкою орегано.

Смачного!
Схожі рецепти:



126042 


