Салат з буряка та козячого сиру
Легкий та простий салат, особливо смакує влітку з келихом охолодженого білого вина. Він може бути використаний в якості закуски або основного блюда, якщо хтось на дієті. Із попередньо приготованого буряка можна зробити практично за лічені хвилини.
Вам знадобиться:
буряк (середній) | 2 шт. |
апельсин | 1 шт. |
сир козячий | 100 г |
зелень петрушки | 2 ст. л. |
листя буряка (молоде) | пучок |
оцет винний білий | 1 ст. л. |
олія оливкова | 2 ст. л. |
цукор | |
сіль | |
перець чорний мелений |
Приготування:
1. Зварити буряк до готовності або запекти в духовці. Після охолодження, очистити від шкірки, нарізати дуже тонкими скибочками і викласти на тарілку.
2. Почистити апельсин від шкірки та розрізати на шматочки, залишки соку зібрати в посудину.
3. Козячий сир розім′яти виделкою, сформувати невеликі кульки і обваляти в дрібно нарізаній петрушці.
4. Приготувати заправку: в окремій посудині змішати оливкову олію, залишений апельсиновий сік, винний оцет (можна замінити на яблучний), також додати дрібку цукру, солі та перцю. Полити буряк заправкою і залишити на кілька хвилин. Подавати з шматочками апельсина, кульками сиру та молодим листям буряка (або будь-яким доступним листям салату). При бажанні всі інгредієнти можна змішати та ще раз полити соусом.
Смачного!