Салат з буряка та козячого сиру | рецепт з фотографіями

Салат з буряка та козячого сиру

| 2520 |
Салат з буряка та козячого сиру

Легкий та простий салат, особливо смакує влітку з келихом охолодженого білого вина. Він може бути використаний в якості закуски або основного блюда, якщо хтось на дієті. Із попередньо приготованого буряка можна зробити практично за лічені хвилини.

Вам знадобиться:

буряк (середній) 2 шт.
апельсин 1 шт.
сир козячий 100 г
зелень петрушки 2 ст. л.
листя буряка (молоде) пучок
оцет винний білий 1 ст. л.
олія оливкова 2 ст. л.
цукор
сіль
перець чорний мелений

Приготування:

1. Зварити буряк до готовності або запекти в духовці. Після охолодження, очистити від шкірки, нарізати дуже тонкими скибочками і викласти на тарілку.

2. Почистити апельсин від шкірки та розрізати на шматочки, залишки соку зібрати в посудину.

3. Козячий сир розім′яти виделкою, сформувати невеликі кульки і обваляти в дрібно нарізаній петрушці.

4. Приготувати заправку: в окремій посудині змішати оливкову олію, залишений апельсиновий сік, винний оцет (можна замінити на яблучний), також додати дрібку цукру, солі та перцю. Полити буряк заправкою і залишити на кілька хвилин. Подавати з шматочками апельсина, кульками сиру та молодим листям буряка (або будь-яким доступним листям салату). При бажанні всі інгредієнти можна змішати та ще раз полити соусом.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:

каталог сайтів