Салат Грецький
Вам знадобиться:
огірок (великий) | 1 шт. |
помідори | 3 шт. |
перець болгарський (середній) | 1 шт. |
цибуля червона | 0,5-1 шт. |
маслини консервовані | 15-20 шт. |
сир фета | 150 г |
олія оливкова | 3 ст. л. |
сік лимона | 1 ст. л. |
часник | 1 зубок |
орегано сушений | 1 ч. л. |
цукор | дрібка |
зелень свіжа | |
сіль | |
перець чорний мелений |
Приготування:
1. Огірок, помідори, болгарський перець та цибулю почистити та ретельно помити.
2. Помідори нарізати кубиками або дольками, огірок - тонкими кружечками або кубиками. Червону цибулю, можна замінити ріпчастою, нарізати тонкими кільцями або напівкільцями. Солодкий перець нарізати також кубиками, а маслини, якщо вони великого розміру - навпіл. Сир фета порізати на кубики приблизно 1х1 см. Зелень дрібно посікти.
3. Приготувати заправку для грецького салату. В невеликій посудині змішати оливкову олію, сік лимона ( замість соку можна додами 1 ст. л. винного оцту), сушений орегано, цукор, сіль та перець до смаку. Ретельно перемішати виделкою.
4. При бажанні до заправки можна додати подрібнений часник.
5. Викласти нарізані овочі та зелень в салатницю, додати заправку і акуратно все перемішати. Зверху викласти сир фета та посипати дрібкою орегано.
Смачного!