Торт королеви Вікторії


Улюблений торт королеви Вікторії! Його бісквітні коржі відрізняє крихка текстура. Традиційно їх ароматизують ваніллю та прослоюють варенням. При бажанні можна додати взбиті вершки та масляний крем з свіжими ягодами.
Вам знадобиться:
Тісто: | |
борошно | 175 г |
цукор | 175 г |
яйця | 3 шт. |
масло вершкове | 175 г |
розпушувач | 1/2 ч. л. |
молоко (жирне) | 2 ст. л. |
ванільний цукор | 1 ч. л. |
Масляний крем: | |
масло вершкове (розмягчене) | 75 г |
пудра цукрова | 150 г |
молоко (жирне) | 1 ст. л. |
цукор ванільний | 1 ч. л. |
Приготування:
1. Розігріти духовку до 180 °С.
2. У великій ємкості взбити розмягчене масло з цукром та ванільним цукром або екстрактом до стану взбитих вершків.
3. Окремо злегка взбийти яйця. Додати їх частинами у взбите масло.

4. Просіяти в масу частинами муку и акуратно ввести, перемішуючи знизу вверх металевою ложкою або лопаткою.
5. Влити молоко (ванільний екстракт можна додати на цьому етапі) і добре перемішати.

6. Поставити силіконові форми на великий протвінь. Лопаткою розприділити тісто порівно в дві форми. Разрівняти поверхні тіста ножем.
7. Поставити в духовку на середню полицю і випікати 20-25 хвилин (коржі добре піднімуться і будуть пружинити під пальцями).
8. Можна використати звичайну роз′ємну форму на один корж, який потім розрізати на дві частини.
9. Залишити випечені заготовки в формах на 10 хв., потім перевернути на решітку для повного остивання.
10. Взбити масло з цукровою пудрою, молоком, ванільним цукром або екстрактом в пишний світлий крем.

11. Намастити один корж з нижньої сторони варенням, другий з верхньої сторони - кремом.
12. Покласти коржі один на одного, з′єднавши начинки. Перекласти на блюдо, присипати просіяною цукровою пудрою і прикрасити малиною або іншими свіжими ягодами.

Смачного!
Рецепт взято из журнала: «Изыскання выпечка №15»

Схожі рецепти:

