Торт королеви Вікторії | рецепт з фотографіями

Торт королеви Вікторії

| 32832 |
Торт королеви Вікторії

Улюблений торт королеви Вікторії! Його бісквітні коржі відрізняє крихка текстура. Традиційно їх ароматизують ваніллю та прослоюють варенням. При бажанні можна додати взбиті вершки та масляний крем з свіжими ягодами.

Вам знадобиться:

Тісто:  
борошно 175 г
цукор 175 г
яйця 3 шт.
масло вершкове 175 г
розпушувач 1/2 ч. л.
молоко (жирне) 2 ст. л.
ванільний цукор 1 ч. л.
Масляний крем:
масло вершкове (розмягчене) 75 г
пудра цукрова 150 г
молоко (жирне) 1 ст. л.
цукор ванільний 1 ч. л.

Приготування:

1. Розігріти духовку до 180 °С.

2. У великій ємкості взбити розмягчене масло з цукром та ванільним цукром або екстрактом до стану взбитих вершків.

3. Окремо злегка взбийти яйця. Додати їх частинами у взбите масло.

4. Просіяти в масу частинами муку и акуратно ввести, перемішуючи знизу вверх металевою ложкою або лопаткою.

5. Влити молоко (ванільний екстракт можна додати на цьому етапі) і добре перемішати.

6. Поставити силіконові форми на великий протвінь. Лопаткою розприділити тісто порівно в дві форми. Разрівняти поверхні тіста ножем.

7. Поставити в духовку на середню полицю і випікати 20-25 хвилин (коржі добре піднімуться і будуть пружинити під пальцями).

8. Можна використати звичайну роз′ємну форму на один корж, який потім розрізати на дві частини.

9. Залишити випечені заготовки в формах на 10 хв., потім перевернути на решітку для повного остивання.

10. Взбити масло з цукровою пудрою, молоком, ванільним цукром або екстрактом в пишний світлий крем.

11. Намастити один корж з нижньої сторони варенням, другий з верхньої сторони - кремом.

12. Покласти коржі один на одного, з′єднавши начинки. Перекласти на блюдо, присипати просіяною цукровою пудрою і прикрасити малиною або іншими свіжими ягодами.

Смачного!

Рецепт взято из журнала: «Изыскання выпечка №15»


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:



каталог сайтів