Торт Павлова | рецепт з фотографіями

Торт Павлова

| 5607 |
Торт Павлова

Торт Павлова - це один з тих десертів, яким завжди можна вразити гостей. Придуманий австралійський кухарем та названий на честь знаменитої російської балерини Анни Павлової, він і дотепер залишається надзвичайно популярним в Австралії та Новій Зеландії. Завдяки додаванню кукурудзяного крохмалю торт набуває хрустку скоринку, залишаючись м′яким всередині, в чому полягає його головна відмінність від безе. Випікати можна у вигляді торта, а також порційно, прикрашаючи кожну порцію окремо. Представляємо рецепт досить великого торта Павлова: 24-26 см в діаметрі, приблизно на 8-10 порцій.

Вам знадобиться:

білки яєчні 5-6 шт.
пудра цукрова 300 г
крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
оцет винний 1 ст. л.
цукор ванільний 1 ч. л.
Крем:
вершки (30-35%) 400 мл
пудра цукрова 0,5-1 ст.
фрукти, ягоди

Приготування:

1. Цукрову пудру просіяти та змішати з ванільним цукром. Білки (кімнатної температури) помістити в глибоку посудину та злегка взбити міксером до густої білої піни. Потрохи всипаючи пудру з ваніллю, продовжити взбивати білки до жорстких піків.

2. Додати до взбитої білкової суміші крохмаль та винний оцет (можна замінити на яблучний або звичайний). Акуратно перемішати всі інгрідієнти лопаткою знизу-вверх.

3. Деко застелити листом пергаменту, намалювати на ньому коло діаметром 23-25 см. Розприділити лопаткою або ложкою білкову суміш по колу так, щоб середина була злегка углиблена.

4. Покласти деко в попередньо розігріту до 180°С духовку і відразу ж зменшити температуру до 150°С, випікати близько 1,5 години. Через половину часу рекомендовано злегка прикрити безе фольгою. Після випікання залишити безе у відкритій духовці до повного остивання.

5. Охолоджені вершки взбити з просіяною цукровою пудрою до консистенції густої сметани (попередньо в вершки можна додати кілька крапель лимонного соку).

6. Безе акуратно викласти на блюдо, нанести крем та прикрасити свіжими ягодами і фруктами.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:



каталог сайтів