Торт Павлова


Торт Павлова - це один з тих десертів, яким завжди можна вразити гостей. Придуманий австралійський кухарем та названий на честь знаменитої російської балерини Анни Павлової, він і дотепер залишається надзвичайно популярним в Австралії та Новій Зеландії. Завдяки додаванню кукурудзяного крохмалю торт набуває хрустку скоринку, залишаючись м′яким всередині, в чому полягає його головна відмінність від безе. Випікати можна у вигляді торта, а також порційно, прикрашаючи кожну порцію окремо. Представляємо рецепт досить великого торта Павлова: 24-26 см в діаметрі, приблизно на 8-10 порцій.
Вам знадобиться:
білки яєчні | 5-6 шт. |
пудра цукрова | 300 г |
крохмаль кукурудзяний | 2 ст. л. |
оцет винний | 1 ст. л. |
цукор ванільний | 1 ч. л. |
Крем: | |
вершки (30-35%) | 400 мл |
пудра цукрова | 0,5-1 ст. |
фрукти, ягоди |
Приготування:
1. Цукрову пудру просіяти та змішати з ванільним цукром. Білки (кімнатної температури) помістити в глибоку посудину та злегка взбити міксером до густої білої піни. Потрохи всипаючи пудру з ваніллю, продовжити взбивати білки до жорстких піків.

2. Додати до взбитої білкової суміші крохмаль та винний оцет (можна замінити на яблучний або звичайний). Акуратно перемішати всі інгрідієнти лопаткою знизу-вверх.
3. Деко застелити листом пергаменту, намалювати на ньому коло діаметром 23-25 см. Розприділити лопаткою або ложкою білкову суміш по колу так, щоб середина була злегка углиблена.

4. Покласти деко в попередньо розігріту до 180°С духовку і відразу ж зменшити температуру до 150°С, випікати близько 1,5 години. Через половину часу рекомендовано злегка прикрити безе фольгою. Після випікання залишити безе у відкритій духовці до повного остивання.
5. Охолоджені вершки взбити з просіяною цукровою пудрою до консистенції густої сметани (попередньо в вершки можна додати кілька крапель лимонного соку).

6. Безе акуратно викласти на блюдо, нанести крем та прикрасити свіжими ягодами і фруктами.


Смачного!

Схожі рецепти:

