Пиріг яблучний насипний | рецепт з фотографіями

Пиріг яблучний насипний

| 34993 |
Пиріг яблучний насипний

 

Вам знадобиться:

борошно 1,5 ст.
крупа манна 1,5 ст.
цукор 1 ст.
розпушувач для тіста 1,5-2 ч. л.
масло вершкове 150-170 г
яблука 1,5 кг
кориця 1 ст. л.
пудра цукрова

Приготування:

1. Яблука помити, почистити від шкірки та вирізати серцевину. Натерти на крупній тертці.

2. В мисці змішати борошно, манну крупу, цукор та розпушувач (можна замінити 1,5 ч. л. соди негашеної). Якщо яблука солодкі, кількість цукру можна зменшити до 0,5 ст. Суху суміш розділити на 3 частини.

3. Форму 24 см застелити пергаментним папером або змастити вершковим маслом, викласти 1/3 частину сухих інгредієнтів, ложкою рівномірно розприділити суміш. Зверху викласти половину натертих яблук, присипати корицею (подрібненими горіхами, родзинками за смаком). Знову викласти 1/3 частину сухої суміші та другу частину яблук, присипаних корицею.

4. На останній шар (з сухою сумішшю) натерти на крупній тертці вершкове масло (попередньо залишене в морозильній камері на 30 хв.). Масло повинно повністю покривати верх пирога. Роз′ємну форму знизу обгорнути фольгою, щоб запобігти витіканню рідини.

5. Випікати, в попередньо розігрітій духовці, при 200°С близько 1 години (поки верх пирога не стане темно-золотистого кольору). Готовий пиріг з допомогою ситечка посипати цукровою пудрою.

Пиріг надзвичайно легкий в приготуванні, виходить соковитим, з апетитною цукровою скоринкою. Він не розчарує ваших сподівань. Найкраще смакує з кулькою улюбленого морозива або збитими вершками.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:



каталог сайтів