Пиріг яблучний насипний
Вам знадобиться:
борошно | 1,5 ст. |
крупа манна | 1,5 ст. |
цукор | 1 ст. |
розпушувач для тіста | 1,5-2 ч. л. |
масло вершкове | 150-170 г |
яблука | 1,5 кг |
кориця | 1 ст. л. |
пудра цукрова |
Приготування:
1. Яблука помити, почистити від шкірки та вирізати серцевину. Натерти на крупній тертці.
2. В мисці змішати борошно, манну крупу, цукор та розпушувач (можна замінити 1,5 ч. л. соди негашеної). Якщо яблука солодкі, кількість цукру можна зменшити до 0,5 ст. Суху суміш розділити на 3 частини.
3. Форму 24 см застелити пергаментним папером або змастити вершковим маслом, викласти 1/3 частину сухих інгредієнтів, ложкою рівномірно розприділити суміш. Зверху викласти половину натертих яблук, присипати корицею (подрібненими горіхами, родзинками за смаком). Знову викласти 1/3 частину сухої суміші та другу частину яблук, присипаних корицею.
4. На останній шар (з сухою сумішшю) натерти на крупній тертці вершкове масло (попередньо залишене в морозильній камері на 30 хв.). Масло повинно повністю покривати верх пирога. Роз′ємну форму знизу обгорнути фольгою, щоб запобігти витіканню рідини.
5. Випікати, в попередньо розігрітій духовці, при 200°С близько 1 години (поки верх пирога не стане темно-золотистого кольору). Готовий пиріг з допомогою ситечка посипати цукровою пудрою.
Пиріг надзвичайно легкий в приготуванні, виходить соковитим, з апетитною цукровою скоринкою. Він не розчарує ваших сподівань. Найкраще смакує з кулькою улюбленого морозива або збитими вершками.
Смачного!