Заварні кільця в цукровій глазурі
Вам знадобиться:
масло вершкове | 100 г |
борошно | 150 г |
яйця | 4 шт. |
вода | 250 г |
сіль | |
олія рослинна | |
цукрова глазур: | |
цукрова пудра | 150 г |
мед | 1 ст. л. |
вода (тепла) | 3-4 ст. л. |
Приготування:
1. У киплячу воду додати дрібку солі і покласти вершкове масло. Коли масло розтане, не знімаючи каструлю з вогню, при інтенсивному помішуванні акуратно всипати у воду борошно. Вимішувати тісто поки воно не почне відставати від стінок. Зняти каструлю з вогню, остудити і по одному додавати яйця, кожний раз вимішуючи тісто в однорідну масу.
2. Приготоване заварне тісто перекласти в кондитерський мішок з насадкою "зірочка". З пергаменту вирізати полоски розміром 10х10 см. Кожну полоску злегка змастити олією. Видавити на шматки паперу кільця.
3. У сковороді розігріти олій для фритюру, опускати пергамент з кільцями в олій, тримаючи один кінець паперу поки кільце не зіскользне. Смажити на середньому вогні з обох сторін до утворення золотистої скоринки. Готові кільця вийняти шумівкою і розкласти на паперовому рушнику для видалення надлишків жиру та остивання.
4. В миску викласти цукрову пудру, мед і теплу воду. Ретельно все перемішати виделкою до однорідності. Занурити кожне кільце однією стороною в миску з глазуррю та викласти на решітку для застивання.
Заварні кільця виходять надзвичайно ніжними та повітряними з неперевершеним смаком.
Смачного!