Соус Песто
Вам знадобиться:
листя базиліка (свіже) | 2 пучки |
сир пармезан | 100 г |
часник | 2-3 зубки |
горіхи кедрові | 1/3 ст. |
олія оливкова | 1/2 ст. |
сік лимонний | 2 ст. л. |
сіль | |
перець чорний мелений |
Приготування:
1. Кедрові горіхи обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору (горіховий смак в готовому соусі буде яскравіший).
2. Листя базиліка помити та підсушити, помістити в чашу блендера.
3. Додати кедрові горіхи, часник, лимонний сік та половину норми оливкової олії. Подрібнити за допомогою блендера в однорідну масу.
4. Додати натертий пармезан, решту олії, сіль та перець за смаком, ще раз все перемішати.
5. Якщо у вас достатньо сил і часу, то інгредієнти для песто краще перетирати в ступі. Готовий соус можна зберігати в холодильнику (в закритій ємкості) до 5 днів, або в морозилці - до місяця.
Смачного!
Поділитись рецептом ⇒