Соус Песто | рецепт з фотографіями

Соус Песто

| 1891 |
Соус Песто

 

Вам знадобиться:

листя базиліка (свіже) 2 пучки
сир пармезан 100 г
часник 2-3 зубки
горіхи кедрові 1/3 ст.
олія оливкова 1/2 ст.
сік лимонний 2 ст. л.
сіль
перець чорний мелений

Приготування:

1. Кедрові горіхи обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору (горіховий смак в готовому соусі буде яскравіший).

2. Листя базиліка помити та підсушити, помістити в чашу блендера.

3. Додати кедрові горіхи, часник, лимонний сік та половину норми оливкової олії. Подрібнити за допомогою блендера в однорідну масу.

4. Додати натертий пармезан, решту олії, сіль та перець за смаком, ще раз все перемішати.

5. Якщо у вас достатньо сил і часу, то інгредієнти для песто краще перетирати в ступі. Готовий соус можна зберігати в холодильнику (в закритій ємкості) до 5 днів, або в морозилці - до місяця.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:

каталог сайтів