Буженина запечена в рукаві | рецепт з фотографіями

Буженина запечена в рукаві

| 6278 |
Буженина запечена в рукаві

Пропонуємо сьогодні рецепт смачної домашньої буженини, а головне без штучних добавок та барвників. Вибір улюблених спецій може бути надзвичайно різноманітним. Соковита та ароматна свинина з легким присмаком часнику, як на буденному, так і на святковому столі нікого не залишить байдужим!

Вам знадобиться:

ошийок свинячий 1,5-2 кг
часник 1 головка (крупна)
гірчиця (соус або в зернах) 3-4 ст. л. 
олія рослинна 3-4 ст. л.
лист лавровий 3 шт.
приправа для свинини
сіль 1 ст. л. 
перець чорний мелений 0,5 ст. л.

Приготування:

1. Цільний шматок свинини помити, підсушити паперовим рушником. Гострим ножем зробити глибокі надрізи і нашпигувати м′ясо зубками часника (крупніші зубки розрізати навпіл). 

2. В окремій посуді змішати олію, гірчицю та спеції. Натерти м′ясо маринадом і залишити в холодильнику мінімум на 2 години, а краще на ніч.

3. Мариновану свинину помістити в рукав для запікання, зверху покласти лавровий лист. Закрити рукав спеціальними стрічками, випікати в розігрітій до 180°С духовці, близько 1,5-2 години.

4. За 20-30 хв. до готовності можна зрізати верхівку рукава, щоб буженина зарум′янилася. Коли м′ясо остигне, вийде розкішна ароматна і ніжна буженина.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:

каталог сайтів