Буженина запечена в рукаві
Пропонуємо сьогодні рецепт смачної домашньої буженини, а головне без штучних добавок та барвників. Вибір улюблених спецій може бути надзвичайно різноманітним. Соковита та ароматна свинина з легким присмаком часнику, як на буденному, так і на святковому столі нікого не залишить байдужим!
Вам знадобиться:
ошийок свинячий | 1,5-2 кг |
часник | 1 головка (крупна) |
гірчиця (соус або в зернах) | 3-4 ст. л. |
олія рослинна | 3-4 ст. л. |
лист лавровий | 3 шт. |
приправа для свинини | |
сіль | 1 ст. л. |
перець чорний мелений | 0,5 ст. л. |
Приготування:
1. Цільний шматок свинини помити, підсушити паперовим рушником. Гострим ножем зробити глибокі надрізи і нашпигувати м′ясо зубками часника (крупніші зубки розрізати навпіл).
2. В окремій посуді змішати олію, гірчицю та спеції. Натерти м′ясо маринадом і залишити в холодильнику мінімум на 2 години, а краще на ніч.
3. Мариновану свинину помістити в рукав для запікання, зверху покласти лавровий лист. Закрити рукав спеціальними стрічками, випікати в розігрітій до 180°С духовці, близько 1,5-2 години.
4. За 20-30 хв. до готовності можна зрізати верхівку рукава, щоб буженина зарум′янилася. Коли м′ясо остигне, вийде розкішна ароматна і ніжна буженина.
Смачного!