Тірамісу | рецепт з фотографіями

Тірамісу

| 4065 |
Тірамісу

 

Вам знадобиться:

сир маскарпоне 250 г
печиво савоярді 1 уп. (20-25 шт.)
яйця 4 шт.
цукор 4 ст. л.
кава 1 чашка (200 мл)
лікер (коньяк, ром) 3 ст. л.
какао-порошок 2 ст. л.

Приготування:

1. Відділити білки від жовтків у дві окремі миски. До жовтків додати 3 ст. л. цукру та взбити міксером або вінчиком. Суміш має побіліти та збільшитись в об′ємі.

2. Додати до взбитих жовтків сир маскарпоне, перемішати лопаткою.

3. Взбити міксером білки в міцну білу піну. Поступово додавати білки в сирну масу, перемішуючи акуратно круговими рухами знизу вверх . Готовий крем відкласти на кілька хвилин в холодильник.

4. Заздалегідь приготувати велику чашку кави на свій смак: заварну або розчинну (2 ч. л. на 200 мл води). Охолодити, додати лікер та 1 ст. л. цукру без гірки). Швидкими рухами занурювати печиво одне за другим в каву так, щоб воно не розмокло.

5. На дно форми щільно викласти пропитане печиво савоярді. Зверху викласти сирну масу та розрівняти. Знову викласти печиво та крем. Верхній шар повинен бути кремовим.

6. Затягнути форму харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 4-5 годин, а краще залишити на всю ніч. Перед подачею посипати тірамісу какао-порошком.

Тірамісу без сумніву можна назвати найпопулярнішим десертом в світі! Надзвичайно легкий та повітряний, тому потребує акуратності при поділі на порції. Існує багато рецептів цього ніжного та ароматного десерту, та все ж для початку пропонуємо спробувати найбільш класичний.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:



каталог сайтів