Оселедець в сметані
Цей незвичний маринад перетворює оселедець на ніжну закуску з солодко-кислим смаком. Відмінно поєднується з чорним хлібом та молодою картоплею.
Вам знадобиться:
оселедець слабосолений (філе) | 4 шт. |
майонез | 3 ст. л. |
сметана 18% | 1 скл. |
цибуля ріпчаста | 1 шт. |
яблуко | 1 шт. |
огірки солоні | 3 шт. |
сік лимонний (оцет) | 1 ст. л. |
цукор | |
сіль | |
перець чорний мелений | |
зелень петрушки |
Приготування:
1. Зняти з оселедця шкірку, нарізати невеликими шматочками поперек і збризнути лимонним соком або оцтом.
2. Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками або кільцями (півкільцями), при потребі залити кипятком на кілька хвилин.
3. Яблуко очистити і натерти на крупній тертці, огірки дрібно нашинкувати.
4. Сметану з′єднати з майонезом. Яблуко, цибулю та огірки додати в сметанний соус. Приправити сіллю, перцем і цукром за смаком. Оселедець ретельно змішати з готовим соусом.
5. Залишити приготований оселедець на ніч в холодильнику. Перед подачею посипати зеленню петрушки.
Смачного!