Деруни
![](images/line.jpg)
![Деруни Деруни](img_recipes/derynu/main.jpg)
Вам знадобиться:
картопля | 4-5 шт. |
цибуля | 1 шт. |
яйця | 1 шт. |
борошно | 1 ст. л. |
сіль | |
перець чорний мелений |
Приготування:
1. Натерти картоплю та цибулю на дрібній тертці. Віддавити руками лишню рідину та злити. Замість тертки можна скористатися блендером.
![](img_recipes/derynu/1.jpg)
2. В миску з картоплею та цибулею додати яйце, борошно, а також сіль та перець до смаку. Всі інгрідієнти добре перемішати.
![](img_recipes/derynu/2.jpg)
3. Столовою ложкою викладати картопляну масу на розігріту з олією сковороду (найкраще чавунну). Смажити до золотистого кольору близько 3-5 хв. з кожного боку.
![](img_recipes/derynu/3.jpg)
4. При бажанні готові пляцки після смаження можна викласти на паперове полотенце або салфетку для усунення лишнього жиру.
![](img_recipes/derynu/4.jpg)
Гарячі деруни подають з сметаною та зеленню, а також це прекрасний гарнір для м′яса, риби та овочевих салатів.
Смачного!
![](images/line.jpg)
Поділитись рецептом ⇒
Схожі рецепти:
![](images/line.jpg)
![](images/line.jpg)