Деруни | рецепт з фотографіями

Деруни

| 2440 |
Деруни

Вам знадобиться:

картопля 4-5 шт.
цибуля 1 шт.
яйця 1 шт.
борошно 1 ст. л.
сіль
перець чорний мелений

Приготування:

1. Натерти картоплю та цибулю на дрібній тертці. Віддавити руками лишню рідину та злити. Замість тертки можна скористатися блендером.

2. В миску з картоплею та цибулею додати яйце, борошно, а також сіль та перець до смаку. Всі інгрідієнти добре перемішати.

3. Столовою ложкою викладати картопляну масу на розігріту з олією сковороду (найкраще чавунну). Смажити до золотистого кольору близько 3-5 хв. з кожного боку.

4. При бажанні готові пляцки після смаження можна викласти на паперове полотенце або салфетку для усунення лишнього жиру.

Гарячі деруни подають з сметаною та зеленню, а також це прекрасний гарнір для м′яса, риби та овочевих салатів.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:

каталог сайтів