Картопляні гнізда


Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 12 картопляних гнізд.
Вам знадобиться:
картопля | 6-7 шт. |
цибуля ріпчаста | 0,5 шт. |
яйце | 1 шт. |
сир чеддер | 100 г |
сир рікотта | 100 г |
сметана | 1 ст. л. |
зелень петрушки | |
сіль | |
перець чорний мелений |
Приготування:
1. Картоплю почистити, натерти на крупній тертці. Змішати з подрібненою цибулею і тертим сиром. Приправити сіллю та перецем за смаком. Додати злегка взбите яйце, ретельно все перемішати.
2. Підготовлену масу викласти в змащену форму для здоби, розділивши на 12 частин.
3. Запікати в духовці, розігрітій до 200°С, 25 хвилин, поки картопля не підрум′яниться, а верхній шар не стане хрустким.

4. Водночас, змішати вершковий сир з ложкою густої сметани, сіллю та перецем - до гладкої маси кремової консистенції.
5. Коли картопляні гнізда вже запечені, дати охолонути протягом 10 хвилин. Акуратно витягнути їх з форми, наповнити кожне гніздо вершковим сиром, близько 1 чайної ложки для кожного з них.

Готову страву прикрасити зеленню петрушки. Подавати як закуску або гарнір.
Смачного!

Схожі рецепти:

