Сирний суп з креветками
Сирний суп з креветками - простий і дуже смачний варіант перших страв. Шовковистий та м′який смак сиру вдало гармонує з пряними креветками. Приготувавши його раз, ви напевно повернетеся до цього рецепту знову.
Вам знадобиться:
креветки | 15-20 шт. |
сирки плавлені | 2-3 шт. |
кукурудза | 1 б. |
перець болгарський | 1-2 шт. |
цибуля ріпчаста | 1 шт. |
картопля | 4 шт. |
лист лавровий | 2 шт. |
майоран сушений | 0,5 ч. л. |
горіх мускатний мелений | 1 ч. л. |
сіль | |
перець чорний мелений |
Приготування:
1. Розігріти олію у каструлі з товстим дном і смажити цибулю до м′якості, сильно не підрум′янюючи її.
2. Додати нарізані кубиками картоплю та перець, солодку кукурудзу, лавровий лист, майоран і мускатний горіх.
3. Влити 1,5 л води або бульйону і довести до кипіння. Зменшити вогонь до помірного, накрити кришкою і варити до готовності картоплі.
4. В каструлі з супом розчинити плавлені сирки (нарізані кубиками або натерті на тертці) і покласти очищені креветки, додати сіль та перець до смаку. Для того, щоб смак супу був більш вершковим, можна додати 200 мл вершків. Варити 3-5 хвилин на помірному вогні.
5. Накрити каструлю кришкою і дати супу настоятися 30 хвилин. Розлити по тарілках, прикрасити зеленню і подавати зі свіжим багетом або батоном.
Смачного!