Деруни

Вам знадобиться:
| картопля | 4-5 шт. |
| цибуля | 1 шт. |
| яйця | 1 шт. |
| борошно | 1 ст. л. |
| сіль | |
| перець чорний мелений |
Приготування:
1. Натерти картоплю та цибулю на дрібній тертці. Віддавити руками лишню рідину та злити. Замість тертки можна скористатися блендером.

2. В миску з картоплею та цибулею додати яйце, борошно, а також сіль та перець до смаку. Всі інгрідієнти добре перемішати.

3. Столовою ложкою викладати картопляну масу на розігріту з олією сковороду (найкраще чавунну). Смажити до золотистого кольору близько 3-5 хв. з кожного боку.

4. При бажанні готові пляцки після смаження можна викласти на паперове полотенце або салфетку для усунення лишнього жиру.

Гарячі деруни подають з сметаною та зеленню, а також це прекрасний гарнір для м′яса, риби та овочевих салатів.
Смачного!
Поділитись рецептом ⇒
Схожі рецепти:



126088 




